10 Szuper Nyári Program Gyerekeknek

Így Lesz Emlékezetes a Vakáció!

Itt a nyár, és vele együtt a nagy kérdés: mivel kössük le a gyerekeket, hogy ne csak a tablet és a tévé előtt töltsék az egész szünetet? Összeállítottam nektek egy tuti listát 10 szuper nyári programmal, amit imádni fognak a lurkók – és ti is!

1. Kézműves foglalkozások

Ki mondta, hogy a kézműveskedés unalmas? Készítsetek együtt színes gyöngyékszereket, agyagozzatok vagy fessetek vidám képeket. Garantáltan órákig leköti a gyerekeket, és még a kreativitásukat is fejleszti.

 

2. Strandolás és úszás

Semmi sem fogható a strandolás öröméhez. Menjetek el a legközelebbi tóhoz vagy medencéhez, és élvezzétek a napot pancsolással, úszással és homokvárépítéssel. Ne felejtsétek otthon a naptejet!

 

3. Kalandpark látogatás

Egy jó kalandpark mindig telitalálat! Próbáljátok ki a kötélpályákat, mászófalakat és csúszdákat. Az adrenalin garantált, és a gyerekek biztosan fáradtan, de boldogan térnek majd haza.

 

4. Kerti piknik

Egy piknik mindig jó ötlet! Pakoljatok össze néhány finom szendvicset, gyümölcssalátát és egy üveg limonádét, és irány a legközelebbi park vagy akár a saját kert. A szabadban való evés mindig különleges élmény.

 

5. Természetjárás és kirándulás

Túrázzatok egyet! Fedezzetek fel új túraútvonalakat, gyönyörű erdőket vagy hegyeket. Szervezzetek gyűjtőjátékot, ahol különböző természetes anyagokat kell összeszedni – leveleket, köveket, virágokat.

 

6. Sportnap

Egy egész nap a sportolás jegyében? Miért ne! Rendezzetek sportnapot, focizzatok, tollaslabdázzatok, frizbizzetek vagy próbáljátok ki az ugróiskolát. Mozogni mindig jó, és a gyerekek energiája levezetésére is tökéletes.

 

7. Állatkert vagy vadaspark látogatás

Egy nap az állatkertben mindig izgalmas. Nézzetek meg minél több állatot, és szervezzetek egy kis kincsvadászatot, ahol meg kell találni bizonyos állatokat. Tanulás és szórakozás egyben!

 

8. Könyvtárlátogatás

A könyvtár nem csak tanulásra jó! Látogassatok el a helyi könyvtárba, válasszatok ki érdekes könyveket, és olvassatok együtt. Sok könyvtár szervez nyári programokat is, érdemes utánanézni.

 

9. Mozidélután

Tartsatok egy otthoni mozidélutánt! Készítsetek popcorn-t, vegyetek elő néhány klasszikus vagy új gyerekfilmet, és élvezzétek a közös filmnézést. A gyerekek imádni fogják, és ti is egy kis pihenéshez juttok.

 

10. Kertészkedés

Vonjátok be a gyerekeket a kertészkedésbe. Ültessetek közösen virágokat vagy zöldségeket, és tanítsátok meg nekik, hogyan kell gondozni a növényeket. Nincs is annál jobb, mint látni, ahogy egy növény kikel és növekedik a saját kezetek munkája nyomán.

 

+1 ötlet

Játékos gyakorlóprogramokkal lefoglalhatod gyermeked, és még a hasznára is válik! A Tantaki oktatóprogramokkal öröm a nyári gyakorlás! Próbáljátok ki a Nyári gyakorlóprogramjainkat!

Remélem, ezek az ötletek segítenek abban, hogy a gyerekeknek egy emlékezetes és szórakoztató nyarat biztosítsatok. Hajrá, élvezzétek a vakációt!

Jó szórakozást a nyári programokhoz! Ha bármilyen kérdésetek van, vagy még több ötletre van szükségetek, írjatok nyugodtan!

Nagy Erika
A játékos tanulás szakértője
a Tantaki oktatóprogramok megalkotója

Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .