Ezért Tanulnak Gyorsabban a Gyerekek, ha Játékosan Tanítunk!

Miért jó, ha játékosan tanítjuk a gyereket?

Képzeld el, hogy a kisfiad vagy kislányod játszik a kedvenc építőkockáival, miközben észrevétlenül tanulja a formákat, színeket és számokat. Szinte bármelyik szülő átélt már hasonló pillanatokat, és talán Te is érzed, hogy a játékos tanulás valami különleges dolog. De miért is olyan hatékony ez a módszer? Nézzük meg közelebbről!

1. A játék örömet okoz, és motivál a tanulásra

A gyerekek számára a játék a természetes közege, és ha a tanulás is játék formájában történik, sokkal könnyebben megmarad bennük az új tudás. Amikor a tanulást nem kötelező feladatként, hanem izgalmas kihívásként élik meg, nő a motivációjuk, és szinte észrevétlenül szívják magukba az információkat. Például egy memóriajáték segíthet nekik fejleszteni a szókincsüket, miközben ők csupán jól érzik magukat.

2. Fejleszti a problémamegoldó képességet és a kreativitást

Amikor egy gyermek játék közben szembesül egy problémával, például hogyan építsen fel egy magas tornyot anélkül, hogy az összedőlne, fontos készségeket tanul meg: problémamegoldás, logikus gondolkodás és kreatív megoldások keresése. Ezek a képességek később az iskolában és az élet minden területén jól jönnek majd, és ha játékosan tanítjuk meg őket, ezek a készségek mélyebben rögzülnek.

3. Közösségi élményt ad, erősíti a kapcsolataitokat

A közös játékidő nemcsak a tanulásról szól, hanem egy szuper lehetőség arra is, hogy még szorosabbra fűzd a kapcsolatotokat. Amikor együtt tanultok játékosan, lehetőség nyílik arra, hogy ne csak a tudás, hanem az érzelmi kapcsolatok is erősödjenek. Emlékszem, amikor a kisfiam először játszott egy matematikai kvízjátékkal. Az elején nehezen ment, de együtt nevettünk, és végül sikerélményt szerzett. Ez az élmény nemcsak a matek iránti érdeklődését növelte, hanem közelebb hozott minket egymáshoz.

4. Segít a hosszú távú tudás megszerzésében

A játékos tanulás során a gyermekek nemcsak gyorsan tanulnak, hanem a megszerzett tudás sokkal tartósabb is lesz. Az agy sokkal könnyebben emlékszik azokra az információkra, amiket érzelmekkel és élményekkel kapcsolunk össze, és a játék során ezek az élmények szinte maguktól jönnek. Egy szórakoztató kvíz vagy rejtvény, amit újra és újra megoldanak, nemcsak a szórakozás része lesz, hanem tartós tudást is ad számukra.

5. Próbáld ki a Tantaki oktatóprogramjait!

Ha szeretnéd Te is megtapasztalni a játékos tanulás előnyeit, próbáld ki a Tantaki oktatóprogramjait! Kifejezetten úgy terveztük őket, hogy a tanulás ne kényszer legyen, hanem egy izgalmas kaland. Legyen szó matematikáról, történelemről vagy épp angolról, a gyermekeid garantáltan élvezni fogják, miközben komoly tudásra tesznek szert. Tudod, hogy mennyire fontos az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat tanulás közben, és mi ebben segítünk Neked.

Játékkal tanulni nemcsak szórakoztató, hanem rendkívül hasznos is. Próbáld ki, és nézd meg, milyen változást hoz a gyermeked életébe!

Nagy Erika, a játékos tanulás szakértője
Cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .